Az ausztriai munka csupa jót ígér

Egy vagy két éve lehetett, amikor kacérkodtam a gondolattal, hogy külföldön is szerencsét próbáljak. Elsősorban német nyelvterületre mentem volna, hiszen németül folyékonyan beszélek, hála szüleimnek, akik sok energiát és pénzt fektettek a taníttatásomba. Szóval, gondolkoztam, hogy elmegyek, megnézem, milyen is az élet akkor, ha azt nem Magyarországon éled.

Sokféle lehetőséget átrágtam, Németország és Ausztria volt a listám elején. A főnökömnek is meglebegtettem az ötletet, akkor már volt annyira jó a viszonyunk, hogy tudtam, ezért nem fog kirúgni. Még ő mondta, hogy az ausztriai munkák igen jó hírnek örvendenek a magyarok körében, úgyhogy ha választanom kell, oda menjek. Sőt, még egy-két kontaktot is megadott, és mondta, hogy természetesen ad ajánlólevelet. Ez a kedvesség annyira meghatott, hogy igencsak megcsappant a kedvem, mármint ami az elmenést illeti.

ausztriai munkák

ausztriai munkák

Tudtam, hogy Ausztriában sokkal jobban keresnék, de abban már nem voltam biztos, hogy ilyen empatikus és segítőkész főnökkel még egyszer összehozna a sors. A lényeg tehát, hogy egyre kevésbé lelkesedtem saját ötletemért, aminek az lett a vége, hogy teljesen lemondtam tervemről. De az érdekes az volt, hogy nem csalódottság maradt bennem utána, hanem nyugalom és biztonságérzet. Nem kétlem, hogy sokat tudtam volna fejlődni odakint, és megfizethetetlen tapasztalatok birtokába kerülhettem volna, de én mégis úgy döntöttem, hogy jó nekem itthon.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.