Plüss játék vásárlás: megtanultam, mire kell figyelni

Közeledik a gyereknap. Na jó, igazából még nagyon messze van, de a magam fajta nagynéni mindig vészesen közel érzi magához. Van egy unokahúgom, aki még csak három éves. Ez lesz a harmadik közös gyereknapunk együtt – mert ahogy engem máskor a nagynéném, őt most én viszem el valami közös programra, vagy lepem meg valamivel.

Plüss játék

Már nagyon készülök az idei programra. Arra gondoltam, megkérem az egyik ismerősömet, aki vidéken lakik, hogy gyereknap alkalmából hadd látogassuk meg az állatait. Kíváncsi vagyok, mit szól majd a pici.

Az állatokról eszembe jutott egy régi történet. Még az első közös gyereknapunkról. Megosztom mindenkivel, mert nagyon tanulságos.

Nem mindegy, milyen plüss játékot vásárolunk

Mivel az első gyereknap idején az unokahúgom még alig volt féléves, nem sok értelme lett volna programokra vinni őt. Úgy döntöttem, meglepem valami aranyos játékkal. Egy pihe-puha plüssnyúl volt az. Gondoltam, cuki lesz, amikor hozzá bújva alszik majd.

Csakhogy a húgom nem adta oda a játékot a kislánynak. Azt mondta, ez sajnos nem alkalmas kicsi gyerekeknek. A következő problémák voltak vele:

  • Túl hosszú volt a szőre, ami könnyen beakad vagy beszívható. A port is jobban fogja, mint az átlagos plüssállatok.
  • Nem voltak jól kidolgozva a varrásai és a szemek, műanyag díszek rögzítése. Ez elszakadhat, ha a kicsi ráfekszik vagy birkózik vele.
  • A vattás töltés nem a legjobb a pici babáknak, nagyon kell figyelni arra, hogy a plüss játék csak hipoallergén töltetet tartalmazzon.

Most már persze megkapná a játékot a kicsi, de nagyon fontos, hogy plüss figurákat csak megbízható helyről vásároljunk! Nálunk azóta van néhány szabály.

A plüss játék beszerzés szabályai nálunk

Mivel többen is úgy jártak, mint én, a húgom keresett egy megbízható webáruházat. Én is és a nagymamák, keresztszülők is innen rendelnek. A kínálatban rengeteg plüsss játék kapható, alvós cukiságoktól az interaktív állatkákig. Ezek mind ellenőrzött minőségűek, ráadásul a boltban kaphatóknál sokszor olcsóbbak is. 20 ezer forint felett a szállítás is ingyenes, úgyhogy össze szoktunk állni páran, és így nagyon jól kijövünk.

Amíg pici volt az unokahúgom, inkább mesefigurákat vásároltunk. Ezeknek rövidebb a szőre és könnyebben tisztíthatók akár mosógépben is. Hatalmas választékban lehet őket kapni, vannak Grimasz pajti figurák, de találtunk plüss sárkányt meg plüss unikornist is.

Most, hogy már nagyobb, az állatok a sláger. Na, ebből egyenesen elképesztő a kínálat! Van már lajhárja, mosómedvéje, teknősbékája is! Hol voltak ezek gyerekkoromban?

Mitől lesz öröm az ajándék?

Én természetesen az egész állatkertet megvásárolnám a picinek. Ki tudna ellenállni egy plüss szurikátának, például? A lajhár annyira megtetszett, hogy vettem egyet magamnak is… De azért a gyerekeknél más szempontoknak is érvényesülni kell…

Én igyekszem úgy vásárolni, hogy megkérdezem, mit szeretne. Megfigyeltem, hogy állatok és plüss játék terén mindig van nála egy-egy slágertéma. Most éppen a lovakért rajong (szerencsére paci is szép számmal van az online áruházban), de egy időben a kutyus volt a sztár. A családban megbeszéljük, és az aktuális kedvencből mindig érkezik egy-egy darab.

A mesefigurákból is igyekszünk olyat választani, amit néz és szeret. Viszont arra is figyelünk, hogy ne csak pozitív, de negatív szereplőket is válogassunk neki a filmekből – krokodilt, farkast, olyan szereplőket, akik “a másik oldalon” állnak. Bízunk benne, hogy így sokkal izgalmasabb a játék.
Szerencsére az webshop, ahonnan rendelünk, mindig tart készletet az aktuális sztárokból. Van Jégkorszak állatka, Peppa malac, Mancs őrjárat, és még sok más kedvenc.

Az állatkertnek, ami folyamatosan, szebbnél-szebb plüssökkel bővül, szerintem csak később fog igazán örülni, amikor már látja, milyen szépek az állatai. Ezeket a plüssöket úgy válogatjuk, hogy a lehető legtartósabbak legyenek. Ha gondosan karban tartják őket, akkor sokáig szépek maradnak. Márpedig a húgom ilyen szempontból kíméletlen. Mindent megtesz azért, hogy az állatkák jó karban maradjanak.

Csak akkor éri meg igazán…

Persze az egész csak akkor éri meg igazán, ha együtt tudunk játszatni. Nekünk az a legszebb élmény, mikor együtt böngésszük az ajándéknak valót, és belenézünk egy kicsit az unokahúgom kedvenc rajzfilmjébe, vagy felelevenítjük azokat a történeteket, amelyek közösen estek meg velünk.

Szerintem egy megbízható játékforrás és sok-sok szeretet és fantázia kell az ajándékozáshoz.

Már alig várom a következőt!

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.